04.07 Näytöskuulumisia

Lentonäytökset saatiin pyöräytettyä vauhdikkaasti käyntiin. en ole kerennyt päivitellä nettisivujakaan, koska kiirettä on pitänyt. nyt on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ja purkaa vähän kesäkuun tapahtumia.

Seinäjoki International Airshow

Homma pyörähti käyntiin Seinäjoen päälentonäytöksestä. Kelit sattuivat kohdalleen ja ihmisiä oli paljon paikalla. Halusin tehdä comebackin näytökseen lentämällä, joten siirsin koneen suoraan esiintymis slottiin Kauhavalta. Se aiheutti pientä säätämistä, että pääsen sekunnilleen oikeaan aikaan oikeaan kohtaan Seinäjoen lentokentän esiintymislinjalle. Mutta kaikki meni lauantaina hienosti. 

lauantain kuvasaldoa kuva: Juhani Pakari

Sunnuntaina suoritinkin sitten startin paikanpäältä näytökseen, mikä helpotti alkuvalmisteluita huomattavasti, toki pieniä teknisiä ongelmia tuli seuraavaksi näköpiiriin. akku oli kyykännyt Extrasta ja käynnistellessä konetta huomasin, että eipä lapa pyörähdäkkään käynnistyäkseen tarpeeksi. Onneksi Midnight Hawksien huoltopuolen päällikkö Kimmo Hantula havaitsi tuskani ja tuli heittämään koneen potkurista käyntiin, ilman Kimmon panosta olisi koko sunnuntain lennot osaltani olleet vaakalaudalla. 

 

Sunnuntaina oli myös erikoisnumeron vuoro, minkä sain kunnian toteuttaa. Auto vastaan lentokone kilpailu. Vastustajaksi saapui Bayerncarin myyntipyssy Tuomas Jaakkola Audin R8 allaan. Auto oli aivan huikea, kaunis kuin karkki Ja tehoa löytyy huimasti. Kilpailu lähti käyntiin Audin dominoinnilla, en kerennyt kissaa sanoa, kun punainen paholainen kiihdytti jo horisonttiin. Mutta siitä se Extrakin virkosi menopäälle, kun renkaat sai irti maasta ja turhan kitkan pois hidastamasta menoa. Taisi Tuomastakin hieman lentonäytöksen tuomat ylimääräiset paineet häiritä, koska Audi spinnasi yhdessä käännepisteessä, mutta jäin herrasmiehen elkein odottelemaan auton mukaan. Eikä siinä aikaakaan mennyt kun R8 ampaisi takaisin vauhtiin.

Lopputulosta on moni kysynyt ja kyllä se lentokone voitti parilla koneen mitalla. Kaikenkaikkiaan mahtava kilpailu ja oli mukava olla osallisena. Sekä koko näytös oli kertakaikkisen hieno ja oli kunnia olla osana kokonaisuutta. 

 Kilpakumppanukset Riikan haastattelussa kilpailun jälkeen.


Lisää Kuvia, sekä videoita näytöksestä tulossa aikanaan galleriaan.Kommentit (0)kpl